Εμείς οι Έλληνες...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

...είμαστε πολύ "θεοκεντρικοί" τύποι τελικά. Από τη μία καταριόμαστε τα θεία για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν, και από την άλλη, ευχαριστούμε το Θεό για την ευλογημένη μας πατρίδα και την τύχη να είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
Ωστόσο, σπάνια μας βλέπω να αναρωτιόμαστε, κατά πόσο ευθυνόμαστε οι ίδιοι για τα καλώς και τα κακώς κείμενα της χώρας μας. Σπάνια αμφισβητούμε το "αλάνθαστο του εαυτού μας", σπάνια αναγνωρίζουμε τις κακές μας επιλογές, και ακόμη πιο σπάνια καταφέρνουμε να βρούμε τη διάθεση να διορθώσουμε τα -σπάνια- λάθη μας.
Γελάμε με τον Καρατζαφέρη και τις ιστορίες για τους Ελ, αλλά κατά βάθος, ελπίζουμε ότι αν ζορίσει πολύ το πράγμα, θα ξεπηδήσουν τα διαστημόπλοια από την κοίλη γη και θα μας πάνε σε μια εξωγαλαξιακή Γη της Επαγγελίας, γεμάτη φραπεδιές και κενές θέσεις δημοσίου, προορισμένη μόνο για εμάς, τους εκλεκτούς. "Έχει ο Θεός..." - για να μην ξεχνιόμαστε.
Η μαλακία ξέρετε ποια είναι; Ότι θα μπορούσαμε στ' αλήθεια να ήμαστε οι εκλεκτοί, -το'χουμε, πώς να το κάνουμε- αν εκμεταλλευόμασταν τα θετικά μας στοιχεία. Αλλά εμείς απ'ότι φαίνεται τα'χουμε για ομορφιά. Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου